keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Ohhoijja. Tilillä rahaa 14,30€.

Onneksi saan piakkoin 220€ kansaneläkettä, sillä kai sitten mennään loppukuu.

Tytär oli käynyt eilen käynyt leipäjonossa poikaystävänsä kanssa, paikallisen uskonnollisen yhdistyksen pakeilla,  ja saanut sieltä tällä kertaa jopa lihaa.
Valmisruoat, joissa päiväykset ovat olleet jo eilen, tai jokunen päivä sitten pistettiin pakasteeseen. Jugurttia on jääkaappi täynnä, tosin niissäkin päiväykset jo menneet, joten nyt syödään taas urakalla jugurttia.
Uskonnollinen paatos oli kuulemma hiukkasen käynyt hermoon, mutta sanoohan sananlaskukin että sitä kuusta kuuleminen, jonka juurella asunto. Tai leipäjono.

Kävin toisspäivänä apteekissa hakemassa lääkkeeni kun en parin viikon tauon jälkeen enää kestänyt olla ilman. Olipahan mielenkiintoiset vierotusoireet! Huh. Kivutkin alkoivat olla taas niin ikäviä, että päätin kuitenkin aloittaa lääkityksen. Nyt olo on lähestulkoon euforinen, jaksoin jopa nousta aamulla ihmisten aikaan kun yöuni ei kipujen vuoksi häiriintynyt. No, klo 10.00, mutta sen on minulle jo hyvin! Eiväthän ne kivut koskaan kokonaan poissa ole, mutta lääkkeet vievät niistä suuren osan ja mielialakin on heti parempi.
Apteekkiin menikin sitten 99€.
Yritin eilen tulostaa KanTa.fi.stä sähköistä reseptiäni ja ostotapahtumaa, mutta tulostimesta on muste lopussa. Pitää mennä sosssun aulaan tulostamaan, niin saan antaa kuitin liitettäväksi toimeentulotukihakemukseeni.

Toimeentulotukihakemus on ollut vireillä kohta sen kaksi viikkoa.
En vieläkään osaa laskea itse, saanko toimeentulotukea, vai en. Ahdistaa ja hermostuttaa kun laskut on jonossa ja rahaa ei ole.
Taloutta on vaikeaa suunnitella kun raha tulee tipoittain eri lähteistä. Toimeentulotuki tulee jos tulee, mutta koskaan ei voi ennakoida milloin. On kuulemma kovasti ruuhkaa.
Ymmärrän, meitä köyhiä on paljon.

Huomenna menen toisen uskonnollisen järjestön leipäjonoon, toivottavasti sieltä saa jotakin järkevää ja terveellistä, nyt ruokavalio on vähän omituinen.
Hienoa että tällaista apua on saatavilla! Koko ruoanjakelu hoituu vapaaehtoisvoimin.
Vaikken jaakaan heidän uskonnollista vakaumustaan, haluan kuitenkin kunnioittaa heidän työtään osallistumalla puolen tunnin jumalanpalvelukseen.

Ihmisiä, jotka tekevät pyyteetöntä työtä toisten hyväksi, on siis vielä olemassa!
Maailma ei ole täysin mätä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti