maanantai 11. marraskuuta 2013

Nolottaa

Saimme kaksi viidenkympin maksusitoumusta kauppaan, sitä harkinnanvaraista. Helpottaa!
Silti mietin, että mitenkähän sen lapun voi näyttää niin, ettei koko kassajono arvaa, että sossun elättejä ollaan. Toivottavasti ei satu ketään tuttuja siihen jonoon.
Siinä lapussa lukee että "lastensuojelu", mitähän se kassantäti siitäkin ajattelee?
Toivottavasti se ei ainakaan mitenkään kommentoi sitä...

Köyhyys hävettää, ainakin oman sukupolveni kasvattia, jonka mieleen on syvälle juurrutettu omillaan toimeentulemisen kunnia.
Kai tämänkin nöyryytyksen kestää, olenhan jo tottunut leipäjonossakin käymään ihan julkisesti.
Onneksi siellä ei sentään ole entisiä työkavereita, tai asiakkaita.
Kai kaikkeen tottuu, kun tarpeeksi tiukoille joutuu...

Tyttäreni käy leipäjonossa häpeämättä. Hänen mielestään olisi vain tyhmää olla vastaanottamatta ilmaista ruokaa. Sossun rahojen nostaminen ei herätä kummempia tunteita.
Aika moni muukin nuoren tuntema perhe käy leipäjonossa. Moni nuoren kaveri elää sosiaalituella.

Pelottaa lapseni tulevaisuus!

2 kommenttia:

 1. Olen lukenut blogiasi jo monta kuukautta ja aina on sellainen olo, että tekisi mieli sanoa jotain kannustavaa, mutta en keksi mitään mikä voisi helpottaa oloa tuollaisessa tilanteessa : /

  Itse en ole rahoissa kierinyt ja olen saanut maistaa köyhyyttä ja nälkääkin...

  Blogisi on myös mielenkiintoisimpia mitä olen lukenut ikinä. Tuosta asiasta ei kovin moni puhu avoimesti edes anonyymina netissä (varmaan koska nettikin on kallis.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jo se, että joku tätä blogiani lukee, kannustaa. Ihanaa että inhimillisyyttä on vielä maailmassa. :)
   Tiedän että meitä "tipahtaneita" on Suomessa paljon ja haluan tällä blogillani tuoda esiin sitä todellisuutta jossa me elämme, että kaikki sosiaaliturvan varassa elävät eivät ole sossun luukulla omasta syystään, eivätkä kaikki lastensuojelun asiakkaat epäkelpoja vanhempia, vaan tilanteet ovat monisyisiä. Toivoisin myös että ihmiset kertoisivat täällä omakohtaisia kokemuksiaan ja että tämän blogin kautta voisi jotenkin valottaa päättäjillemme köyhimmän väestön todellisuutta. Olen myös kiitollinen siitä jos voin tällä kirjoittelullani toimia jollekin vertaistukena, ainakin itseäni helpottaa kun saan purkaa pulmiani täällä. Kiitos kommentistasi, se tuo iloa elämääni :)

   Poista